Frank Goedhart

"Interessant blijven voor de toekomst, dat zie ik als een uitdaging"

Frank Goedhart - ICT Manager

De technologie van vandaag is morgen alweer oud. Dat maakt software ontwikkeling een lastig vak en daarom vind ik het juist zo leuk! Bij elke verandering die doorgevoerd wordt, moet je nadenken over toekomstbestendigheid. Snel opvolgende ontwikkelingen, werken in een hecht team met passie voor het vak en nauw contact met andere afdelingen zorgen ervoor dat mijn werk nooit saai wordt.

Lange termijn visie

Brainnet is een dynamisch bedrijf en denkt na over de toekomst. We maken plannen over waar we willen staan over een paar jaar. De applicaties die wij als IT team ontwikkelen, spelen daar een belangrijke rol in. Ze zijn gemaakt om de rest van de organisatie te ondersteunen en bij elke aanpassing moet goed nagedacht worden over de gevolgen voor de andere afdelingen, maar ook voor technologische ontwikkelingen in de toekomst. Als Business Change Manager heb ik veel contact met andere afdelingen en zijn we continu in gesprek over welke behoeften, wensen en problemen er zijn. We kijken vooral naar het grotere plaatje en denken na over hoe we iets doen en waarom we dat zo doen. Door in gesprek te blijven weet je wat er speelt en vergroot je je zichtbaarheid binnen de organisatie.

Pizzasessies

Als je als IT’er succesvol wil zijn, is het belangrijk dat je weet hoe de markt in elkaar zit en weet welke veranderingen eraan komen. Ons team bestaat uit een stel ‘vakidioten’ die daar dicht op zitten. Om onze kennis bij te spijkeren lezen we veel over de veranderingen, bezoeken we wel eens congressen en organiseren we pizzasessies op kantoor. Tijdens zo’n sessie nodigen we een externe spreker uit die iets komt vertellen over een bepaalde ontwikkeling of systeem. Iedereen mag onderwerpen aandragen voor de pizzasessie. Onderling hebben we veel contact en bespreken we welke onderwerpen voor ons interessant zijn om ons verder in verdiepen of tegen welke problemen we aanlopen.

Familiaire trekjes

Kenmerkend voor Brainnet is de open cultuur die soms zelfs ‘familiaire trekjes’ heeft. Ondanks dat er ruim 100 mensen werken, zijn we één grote club en kent iedereen elkaar. Dat zie je terug in de activiteiten die georganiseerd worden. Afdelingen organiseren teamuitjes, per kwartaal gaan we met het hele bedrijf uit eten, we vieren gezamenlijk de verjaardagen en gaan jaarlijks een weekendje weg. Je past goed bij Brainnet als je van de dynamiek van een snelgroeiend bedrijf houdt, waar veel ruimte is voor verantwoordelijkheid.

Wil je meer weten over werken bij Brainnet?
Hilko helpt je graag verder
Hilko Kooistra
Corporate recruiter