Jasper Commandeur

"Alle juridische aspecten van arbeidsrecht voor zowel werknemers als zzp'ers komen aan bod."

Jasper Commandeur - Fiscalist

Brainnet houdt zich bezig met arbeid in de meest brede zin van het woord, dus ook alle (fiscaal-) juridische aspecten van arbeid voor zowel werknemers als zzp’ers komen aan bod. Wij zijn kennispartner van veelal grote organisaties; van overheden, banken en verzekeraars, tot industriële bedrijven, luchtvaartmaatschappijen en netbeheerders. Wij denken met deze opdrachtgevers mee met de arbeidsrechtelijke vraagstukken waar zij mee te maken hebben. Hierdoor ben je als jurist bij Brainnet dus doorlopend bezig met het arbeidsrecht in brede zin.

Professioneel gesprekspartner

Als jurist ben je daarnaast professioneel gesprekspartner van de directie en klantmanagers. Je denkt mee over hoe het eigen bedrijfsproces eruit moet zien en denkt gevraagd en ongevraagd kritisch mee over wat we nu doen als organisatie en hoe we het beter kunnen doen. Je hoeft dit overigens niet alleen te doen. Brainnet werkt samen met een extern team van juridisch specialisten waardoor je ook steeds de mogelijkheid hebt om informeel af te stemmen met vakgenoten.

De krenten in de pap

Vanuit jouw expertise als jurist deel je actief intern en extern je kennis. Je houdt collega’s op de hoogte over ontwikkelingen binnen het vakgebied, en krijgt de ruimte om je visie over arbeidsmarktontwikkelingen en juridische vraagstukken te delen in columns of publicaties als je dat leuk vindt. Juist die kennisoverdracht is een onderdeel van mijn functie dat mij aanspreekt. Ik kom uit een onderwijzersgezin, dus die inslag is er met de paplepel ingegoten. En als je binnen Brainnet aangeeft dat je ergens graag mee bezig bent en je daar meer uit wilt halen, dan wordt die mogelijkheid geboden waar dat kan. Zo ben ik zelf betrokken geweest bij overleggen met de Commissie Regulering van werk, de ‘Commissie Borstlap’ over de vraag hoe de overheid de arbeidsmarkt in Nederland zou kunnen inrichten. Voor een inhoudelijk geïnteresseerde jurist zijn dat toch ‘de krenten in de pap’ zogezegd.

Internationale uitdagingen

Brainnet is op meerdere vlakken voortdurend in beweging , zeker nu we ook onderdeel zijn van het internationale PRO Unlimited en ook regelmatig nieuwe, internationale arbeidsrechtelijke vraagstukken voorbij komen. Al met al zijn we een leuke betrokken organisatie waar veel gebeurt, maar we zeker ook ruimte maken voor ontspanning of een goede discussie.

Heb jij zin in een leuke baan, wil je meer weten?
Ik help je graag!
Hilko Kooistra
Corporate recruiter