Kees Hus

"De sfeer en complexe omgeving zorgen ervoor dat ik elke dag uitgedaagd wordt om het beste uit mezelf te halen"

Kees Hus - Software Developer

Als ontwikkelaar bij Brainnet werk ik met verouderde technologie, nieuwe technologie en op de afdeling experimenteren we zelfs met de allernieuwste technologie. Dit geeft mij veel ruimte om te doen wat ik echt leuk vind, namelijk software ontwikkelen.

Mentale uitdaging

Na mijn opleiding IT beheer ben ik werkzaam geweest als systeem- en applicatiebeheerder. Het was tijd voor een nieuwe uitdaging, een volgende stap in mijn carrière. Bij Brainnet kreeg ik die kans. Nu werk ik zo’n twee jaar als software ontwikkelaar en volg ik naast mijn werk de studie Informatica. Ik vind het belangrijk om mezelf te  blijven ontwikkelen en te groeien als IT professional. Dagelijks ben ik bezig met het creëren en beheren van applicaties. Het voordeel van Brainnet is dat ik alle facetten van de IT wereld te zien krijg. Dit komt doordat wij in een relatief klein team werken. Je bent verantwoordelijk voor het gehele proces. Dit, in combinatie met de snelheid en complexiteit van de omgeving, zorgt ervoor dat ik continu mentaal uitgedaagd word.

Hecht team

Het leuke aan mijn baan vind ik de sfeer op de afdeling, het contact met collega’s van de andere afdelingen en natuurlijk het ontwikkelen zelf. Het team is hecht en iedereen is bereid elkaar te helpen. Ik heb echt het gevoel dat we met zijn allen verantwoordelijkheid voelen voor hetgeen wat we doen en streven dan ook bij elke sprint naar succes. Als een product dan af is, is het erg leuk om te merken hoeveel beter de nieuwe oplossing is, bijvoorbeeld doordat het makkelijker of sneller is. Dan weet je dat je als team goed werk hebt geleverd, en daar ben ik dan ook trots op.

De juiste mentaliteit

De wereld van IT verandert voortdurend. Eén van mijn grootste uitdagingen is dan ook het blijven volgen van nieuwe trends en ontwikkelingen. Juist omdat we bij Brainnet werken met de juiste technologieën is dit belangrijk. Als IT professional bij Brainnet moet je wel een doen-mentaliteit hebben, open staan voor nieuwe dingen. We staan nooit stil en zijn altijd bereid om aan de slag te gaan met de nieuwste ontwikkelingen. Dat is niet voor iedereen weggelegd.

Wil je meer weten over werken bij Brainnet?
Hilko helpt je graag verder
Hilko Kooistra
Corporate recruiter