Ruud Licht

"Op zoek gaan naar dé klik tussen kandidaat, organisatie en baan. Daar krijg ik energie van!"

Ruud Licht - Recruitment Consultant

In mijn carrière is de duidelijke rode draad: het matchen van mensen en werk. Op zoek gaan naar dé klik tussen kandidaat, organisatie en baan. Daar krijg ik energie van! Gelukkig werk ik in een team met vakidioten die dezelfde passie delen. Dat maakt ons zo’n sterk team. We doen het op onze eigen manier en dat doen we goed!

Schakelen tussen klant en leverancier

Als ik mijn werk omschrijf, denk ik vooral aan het woord beweging. Elke dag is anders en ook elke benadering vraagt om een andere aanpak. Je moet je kunnen voegen naar de dynamiek van de klant, maar ook naar die van de leverancier of zzp’er. Daarvoor is het belangrijk dat je makkelijk kan schakelen. Ik stort me op de problematiek rondom het wervingsproces. Zo komen klanten bijvoorbeeld bij ons omdat ze een vacature maar niet gevuld krijgen. Ik kijk naar hoe de klant de werving zelf aanpakt en kom met een voorstel hoe het anders kan. Ik kijk bijvoorbeeld naar de vacaturetekst, het netwerk, de website en de bijdrage van de eigen medewerkers. Als externe heb ik de vrijheid om creatiever om te gaan met de unieke kanten van een bedrijf. Ik help de klant om beter te worden in het zelf werven van kandidaten.

Klanttevredenheid en vertrouwen, daar gaat het om

De kernwaarden van Brainnet zijn open, eerlijk en transparant. Dat is ook echt zo. Ik merk dat in hoe we omgaan met klanten. We werken bij Brainnet niet vanuit een winstoogmerk, maar focussen echt op klanttevredenheid. Dat is heel gaaf! Vooral in recruitment is het vertrouwen zo ontzettend belangrijk, dat ligt echt aan de basis van een lange samenwerking. In de 5 jaar dat ik bij Brainnet werk, hebben we nog steeds dezelfde relatie met veel van onze klanten. Dat is uniek. Ik krijg in mijn werk ook echt de ruimte om dat vertrouwen op te bouwen. Verder is het natuurlijk super om bij een succesvol bedrijf te werken. Ik mag met grote klanten showen en laten zien hoe succesvol Brainnet is.

Kijken waar je kracht ligt

Dankzij onze aanpak groeit de organisatie hard. Hierdoor worden er mogelijkheden gecreëerd. Er is ruimte voor ontwikkeling en persoonlijke groei. Zo wordt er samen gekeken naar waar jij blij van wordt en waar Brainnet blij van wordt en hoe dat samen gebracht kan worden. Brainnet kijkt met een open blik naar het potentieel van haar medewerkers, zodat er een situatie ontstaat waarin je kracht ligt. Een echte win-win situatie dus.

Wil je meer weten over werken bij Brainnet?
Hilko helpt je graag verder
Hilko Kooistra
Corporate recruiter