Tim Stadig

"Ik ga met een voldaan gevoel naar huis als ik weet dat ik die dag iemand blij heb gemaakt"

Tim Stadig - Recruiter

Na mijn Business opleiding aan de IVA en mijn master HR, vond ik de functie Recruiter een logische stap. In deze functie kan ik mijn commerciële achtergrond combineren met het menselijke aspect.

Durf te kijken naar potentie

Toen ik klaar was met mijn studie en ging solliciteren, kreeg ik de ene na de andere afwijzing met de opmerking dat ik te weinig werkervaring had. Tot ik in contact kwam met Brainnet, in eerste instantie voor een functie op een andere afdeling. Zij keken verder dan de harde eisen en zagen mijn potentie. Inmiddels werk ik hier met veel plezier, pak ik veel zaken op en ben ik enorm gegroeid als professional. Niet elk bedrijf ‘durft’ een starter aan te nemen, daarom ben ik zo gecharmeerd van Brainnet.

Geen standaard recruitmentbureau

Één van de vraagstukken die Brainnet oplost voor haar opdrachtgevers is het zoeken en vinden van de juiste professional. Aanvragen van opdrachtgevers komen bij de afdeling Recruitment binnen. Onze aanpak is anders dan je van traditionele recruitmentbureaus gewend bent. Wij hebben zelf geen database met professionals, maar zetten de aanvraag uit in de markt. Leveranciers van professionals en zzp’ers kunnen zelf reageren op een aanvraag. Wij maken een selectie en leggen dit voor aan de klant. Deze aanpak is uniek in Nederland en waarborgt een eerlijk speelveld voor iedereen, omdat er geen eigen database of voorkeursleverancier is die voorrang krijgt.

Waardering

Het team werkt erg goed met elkaar samen. Collega’s bieden een helpende hand, maar daarnaast krijg ik veel vrijheid. Het eerste wat tegen mij gezegd werd was: “Maak maar fouten, daar leer je van”. Ik werd echt in het diepe gegooid, maar wist dat mijn collega’s altijd voor mij klaar stonden. Hierdoor was ik in staat om zaken snel onder de knie te krijgen. We werken hard, maar er is ook genoeg ruimte voor plezier. Soms moet een aanvraag binnen 24 uur vervuld zijn. Het mooiste aan mijn werk is dat ik enorm veel waardering krijg van de klant als het gelukt is om binnen korte tijd toch de juiste professional te vinden. Ik ga met een goed gevoel naar huis als ik iemand kan helpen.

Wil je meer weten over werken bij Brainnet?
Hilko helpt je graag verder
Hilko Kooistra
Corporate recruiter